Sprengte blodkar

Fakta om sprengte blodkar

For de som har sprengte blodkar og ønsker å få dem behandlet, finnes det skånsomme og svært effektive behandlingsmetoder.

Fakta om sprengte blodkar og behandling av sprengte blodkar

Sprengte blodkar er små trådlignende blodårer som ligger helt overfladisk i huden. De har ofte en lilla eller blåaktig farge og kan være mer eller mindre synlige. I tillegg til å kunne oppstå på beina, kan det også oppstå sprengte blodkar i ansiktet.

Sprengte blodkar eller åreknuter

Dersom det er underliggende åreknuter i forhold til sprengte blodkar, er det lurt å få disse undersøkt og behandlet dem før behandling for sprengte blodkar, da risikoen for at de kommer raskt tilbake ellers er større. Av denne grunn innebærer en forundersøkelse for sprengte blodkar alltid en vurdering av om det er åreknuter, som anbefales behandlet først.

Siden mange opplever sprengte blodkar som skjemmende og derfor en kosmetisk sjenanse, egner sprengte blodkar seg for undersøkelse og behandling. Mange av disse menneskene føler at de er begrenset i valg av klær som viser bena, for eksempel fordi de skammer seg over de sprengte blodkarene som er synlige på bena.

Enkelt å behandle sprengte blodkar

Sprengte blodkar på bena behandles best med såkalte mikroinjeksjoner, også kalt mikrosklerosering. Ved mikrosklerosering injiseres et medikament direkte i de små venene ved hjelp av en veldig tynn nål. Dette fører til at blodårene lukkes og trekker seg sammen. Kroppen vil da eliminere dem over tid. Vanligvis forsvinner de sprengte blodkarene etter noen uker og det krever ofte 1-3 behandlinger, avhengig av de sprengte blodkarenes størrelse, for å oppnå et tilfredsstillende resultat. Injeksjonsbehandlingene utføres av en sertifisert spesialsykepleier. Behandlingen tar cirka 60 min og innebærer ikke at du må avstå fra arbeid, fysisk aktivitet eller reiser.

På Åreknuteklinikkene brukes skleroterapi for å fjerne sprengte blodkar.

Hva kan du gjøre selv for å unngå sprengte blodkar?

Sprengte blodkar er mer vanlig i befolkningen enn de fleste tror. Omtrent 50 til 55 prosent av alle kvinner har sprengte blodkar, og blant menn er det noe færre – omtrent 40 til 45 prosent. Blant personer over 50 år har over halvparten små eller store områder med sprengte blodkar.

Genetikk, og dermed arv, er den absolutt viktigste faktoren bak utviklingen av sprengte blodkar. Det er imidlertid også andre faktorer som har liten effekt. Det inkluderer graviditet, overvekt og inaktivitet. I tillegg kan hormonell ubalanse også spille en rolle. Det er langt fra alle faktorer som kan forebygges og i de aller fleste tilfeller vil det ikke være spesielle årsaker som kan pekes på som medvirkende til at det oppstår sprengte blodkar. Sprengte blodkar forsvinner ikke av seg selv.

Sammendrag – Fakta om sprengte blodkar og behandling av sprengte blodkar

For de som har sprengte blodkar og ønsker å få dem behandlet, finnes det skånsomme og veldig effektive behandlingsmetoder. Behandlingen utføres med mikroinjeksjoner og tar cirka 60 minutter. Behandlingen krever ikke at du avstår fra arbeid, fysisk aktivitet eller reiser.Sprengte blodkar forsvinner ikke av seg selv. Den mest primære årsaken til utviklingen av sprengte blodkar er genetisk. Det er sjelden du kan peke på konkrete årsaker til at de oppstår, og dermed vil det som regel ikke være noe du kan gjøre selv for å unngå å få dem.Dersom det er underliggende åreknuter i forhold til de sprengte blodkar, er det lurt å få disse undersøkt og behandlet før behandling for sprengte blodkar, da risikoen for at de kommer raskt tilbake ellers er større. Av denne grunn innebærer en forundersøkelse for sprengte blodkar alltid en vurdering av om det er åreknuter, som anbefales behandlet først.


Ofte stilte spørsmål

Vi har samlet alle spørsmålene som ofte stilles om sprengte blodkar, og du kan finne svarene her.
Hva er forskjellen mellom åreknuter og sprengte blodkar?
keyboard_arrow_down
Sprengte blodkar forårsaker vanligvis ikke fysisk ubehag og symptomer. Åreknuter er en venesykom som kan gi fysiske smerter så vel som psykiske plager.
Hvordan fjerne sprengte blodkar?
keyboard_arrow_down
Sprengte blodkar fjernes ved sklerosering/skleroterapi, som er en injeksjonsbehandling.
Er sprengte blodkar farlige?
keyboard_arrow_down
Sprengte blodkar er helt ufarlige, men hvis du har store områder med sprengte blodkar som konstant kommer tilbake etter behandlingen, kan det skyldes underliggende problemer - som for eksempel åreknuter.
Gjør det vondt å fjerne sprengte blodkar?
keyboard_arrow_down
Sprengte blodkar på beina fjernes ved mikrosklerosering/skleroterapi. Med denne behandlingsmetoden injiseres et medikament med en veldig tynn nål i den syke blodåren. Man kan merke små prikk, men det er ellers ingen smerter forbundet med behandlingen.
Kan sprente blodkar komme tilbake?
keyboard_arrow_down
Når du har behandlet sprengte blodkar, lukkes blodåren hvor de sprengte blodkarene er, men det kan også oppstå sprengte blodkar i andre blodårer. Har man sprengte blodkar er det viktig å få det undersøkt så det ikke er åreknuter. Hvis det viser seg at du har åreknuter, vil de sprengte blodkarene komme tilbake ettersom åreknuter påvirker forekomsten av sprengte blodkar.
Blir sprengte blodkar verre hvis de ikke behandles?
keyboard_arrow_down
Hvis du har sprengte blodkar, kan du oppleve at området med de sprengte blodkarene blir større, og graden av de sprengte blodkarene kan forverres.
Kan jeg unngå a få sprengte blodkar?
keyboard_arrow_down
Hvis du er genetisk disponert for å få sprengte blodkar, kan du ikke unngå det. Imidlertid kan forskjellige forholdsregler tas for å minimere risikoen for å få sprengte blodkar. Som å unngå soling og overvekt.
Hvor mye koster en behandling av sprengte blodkar?
keyboard_arrow_down
En behandling av sprengte blodkar med sklerosering koster 3.950 kr.
Hvor lang tid tar en behandling av sprengte blodkar?
keyboard_arrow_down
En behandling med sklerosering tar omtrent 30 minutter.
Timebestilling
Bestill en forundersøkelse i dag og la oss ta oss av deg.
Få brosjyren vår

Last ned en gratis brosjyre nå og si farvel til dine åreknuter

Lær mer om Åreknuteklinikkene, åreknuter, sprengte blodkar, årsaker, symptomer og behandlingsmetoder.
Last ned nå
Våre priser

Priser for behandling av åreknuter og sprengte blodkar

Prisen avhenger av behandlingen som skal utføres. Du vil få en individuell pris ved undersøkelsen hos våre karkirurger.
Behandling
Behandling
Ett bein:
Åreknuteklinkkene fjerne åreknuter effektivt og skånsomt med metoder som gir varige resultater. Vi tilbyr alle behandlingsformer - laser, skum, flebektomi eller en kombinasjon av disse.
12.500 - 34.000 NOK
To bein:
Åreknuteklinkkene fjerne åreknuter effektivt og skånsomt med metoder som gir varige resultater. Vi tilbyr alle behandlingsformer - laser, skum, flebektomi eller en kombinasjon av disse.
16.500 - 45.500 NOK
Sprengte blodkar
Behandling av sprengte blodkar med sklerosering.
fra 3.950 NOK pr. behandling (inkl. MVA)

Prisene inkluderer gratis etterkontroll med ultralyd hos våre karkirurger. Vi tilbyr garanti for behandling av venestammen, som er den venen som oftest behandles med laser og som er årsaken til åreknutene. Dersom du som pasient skulle få vist en rekanalisering av den behandlede venestammen ved etterkontrollen, tilbyr vi gratis reoperasjon.

Forundersøkelse
600,-
Ingen skjulte gebyrer eller kostnader
Timebestilling
Ved hjelp av en duplex-ultralydskanning stiller vi en nøyaktig diagnose av åreknutenes alvorlighetsgrad og spesifikke egenskaper.
Ultralydundersøkelse
Skreddersydd behandlingsplan
Tilbud om fast behandlingspris
1 til 1 tid med kirurgen din
4,9 i samlet vurdering
Før- og etterbilder

Resultater fra tidligere pasienter vi har hjulpet

Martina
"Jeg kjenner ikke problemet lenger etter behandlingen, og jeg har kunnet jobbe uten problemer".
Caroline
"Helhetsinntrykket har vært veldig bra. Jeg følte meg veldig trygg gjennom hele behandlingsprosessen".
Annchas
"Du får en veldig god behandling her, og jeg følte meg veldig velkommen under konsultasjonen og behandlingsprosessen".
Flere pasienthistorier
Fornøyde pasienter
Over 35.000 vellykkede behandlinger
11 Av de beste karkirurgene
7 Profesjonelle klinikker
Våre ventetider

0-3 uker

Lær mer om åreknuter