Åreknuter

Etterkontroll

Vi tilbyr gratis etterkontroll ved behov etter behandling. Vi anbefaler at det går minst 3-4 måneder, slik at kirurgen kan vurdere effekten av primærbehandlingen. Du må selv kontakte klinikken og avtale time for en etterkontroll.

Formålet med kontrollbesøket

Formålet med kontrollbesøket er å sikre at rekonvalesensen din går som den skal, og å vurdere hvor effektiv behandlingen er. Under disse kontrollene ser vi etter tegn på potensielle komplikasjoner, og vi kan forsikre oss om at helbredelsesprosessen er på rett spor og vurdere om det er behov for ytterligere behandling.

Hva skjer under en kontroll?

Under kontrollen etter behandlingen fokuserer vi først og fremst på å vurdere hvordan du har kommet deg og hvor vellykket åreknutebehandlingen din har vært. Her er hva du vanligvis kan forvente:

  1. Fysisk undersøkelse: Kontrollen starter vanligvis med en fysisk undersøkelse av de behandlede områdene. Vi ser etter tegn på tilheling, eventuelle endringer i venenes utseende og vurderer om det finnes gjenværende eller nye åreknuter.
  2. Gjennomgang av symptomer: Vi diskuterer eventuelle symptomer du måtte oppleve, for eksempel ubehag, hevelse eller endringer i hudfargen. Dette hjelper oss med å måle fremdriften i rekonvalesensen din og ta opp eventuelle bekymringer. 
  3. Tosidig ultralydundersøkelse: I noen tilfeller kan det bli utført en oppfølgende tosidig ultralydundersøkelse. Denne ikke-invasive skanningen hjelper oss med å visualisere de behandlede venene, og sikrer at de har lukket seg ordentlig og at det ikke finnes noen underliggende problemer.
  4. Vurdering av behandlingens effektivitet: Vi evaluerer den generelle effektiviteten av behandlingen, ser etter forbedringer og sikrer at de ønskede resultatene oppnås.
  5. Diskusjon av eventuelle bekymringer: Dette er en viktig del av kontrollen der du kan ta opp eventuelle spørsmål eller bekymringer. Vi oppfordrer til åpen kommunikasjon for å sikre at du føler deg velinformert og komfortabel med tilfriskningsprosessen din.
  6. Veiledning om videre behandling: Basert på vurderingen kan vi gi deg ytterligere råd om behandling etter behandlingen, for eksempel om fortsatt bruk av kompresjonsstrømper, aktivitetsnivå og eventuelle nødvendige livsstilsjusteringer.
  7. Planlegging av fremtidige kontroller: Hvis det er behov for ytterligere overvåking, diskuterer vi tidsplanen for neste kontroll og eventuelle behov for ytterligere oppfølging.
  8. Potensiell tilleggsbehandling: I ca. 10-15 % av alle behandlinger er det behov for ytterligere behandling. Du vil bli informert om dette under kontrollen.

Målet vårt med disse kontrollene er å sikre at du er komfortabel og fornøyd med behandlingsresultatene, og å gi deg løpende støtte gjennom hele rekonvalesensprosessen.

Ofte stilte spørsmål

Nedenfor finner du svar på fem vanlige spørsmål knyttet til etterkontrollen av åreknuter. Vær oppmerksom på at disse svarene er generelle retningslinjer, og at spesialisten din vil gi deg råd som er tilpasset din spesifikke situasjon under kontrollen.
Hvor lang tid tar det før jeg er helt restituert etter åreknutebehandlingen?
keyboard_arrow_down
Gjenopprettingstiden kan variere avhengig av hvilken behandlingsmetode som brukes og din individuelle helse. Generelt opplever de fleste pasienter en betydelig forbedring i løpet av noen få uker. Det kan imidlertid ta lengre tid før man blir helt frisk og oppnår full effekt av behandlingen.
Hva er tegnene på komplikasjoner jeg bør være oppmerksom på etter behandlingen?
keyboard_arrow_down
Selv om komplikasjoner er sjeldne, er det viktig å være oppmerksom på tegn som sterke smerter, betydelig hevelse, rødhet eller varme i det behandlede området, samt tegn på infeksjon som feber. Hvis du opplever noen av disse symptomene, må du kontakte klinikken umiddelbart.
Når kan jeg gå tilbake til mine normale aktiviteter etter behandlingen?
keyboard_arrow_down
De fleste pasienter kan gå tilbake til normale aktiviteter relativt raskt, ofte i løpet av en dag eller to, spesielt etter minimalt invasive behandlinger. Det anbefales imidlertid å unngå anstrengende aktiviteter i noen uker, etter råd fra spesialisten din.
Må jeg fortsette å bruke kompresjonsstrømper etter behandlingen?
keyboard_arrow_down
Kompresjonsstrømper kan anbefales i en periode etter behandlingen for å hjelpe til med tilhelingen og redusere hevelse. Hvor lenge du bør bruke dem, avhenger av ditt spesifikke tilfelle og rådene fra spesialisten din.
Moet ik na de operatie een steunkous dragen?
keyboard_arrow_down
Er is geen bewijs dat het de uitkomst op lange termijn helpt of het risico op complicaties vermindert. Als u echter merkt dat het helpt bij zwelling en ongemak, gebruik dan 5-6 dagen na de behandeling een knielange compressiekous. Compressiekousen dient u zelf aan te schaffen.
Timebestilling
Bestill en forundersøkelse i dag og la oss ta oss av deg.
Få brosjyren vår

Last ned en gratis brosjyre nå og si farvel til dine åreknuter

Lær mer om Åreknuteklinikkene, åreknuter, sprengte blodkar, årsaker, symptomer og behandlingsmetoder.
Last ned nå
Våre priser

Priser for behandling av åreknuter og sprengte blodkar

Prisen avhenger av behandlingen som skal utføres. Du vil få en individuell pris ved undersøkelsen hos våre karkirurger.
Behandling
Behandling
Ett bein:
Åreknuteklinkkene fjerne åreknuter effektivt og skånsomt med metoder som gir varige resultater. Vi tilbyr alle behandlingsformer - laser, skum, flebektomi eller en kombinasjon av disse.
12.500 - 34.000 NOK
To bein:
Åreknuteklinkkene fjerne åreknuter effektivt og skånsomt med metoder som gir varige resultater. Vi tilbyr alle behandlingsformer - laser, skum, flebektomi eller en kombinasjon av disse.
16.500 - 45.500 NOK
Sprengte blodkar
Behandling av sprengte blodkar med sklerosering.
fra 3.950 NOK pr. behandling (inkl. MVA)

Prisene inkluderer gratis etterkontroll med ultralyd hos våre karkirurger. Vi tilbyr garanti for behandling av venestammen, som er den venen som oftest behandles med laser og som er årsaken til åreknutene. Dersom du som pasient skulle få vist en rekanalisering av den behandlede venestammen ved etterkontrollen, tilbyr vi gratis reoperasjon.

Forundersøkelse
600,-
Ingen skjulte gebyrer eller kostnader
Timebestilling
Ved hjelp av en duplex-ultralydskanning stiller vi en nøyaktig diagnose av åreknutenes alvorlighetsgrad og spesifikke egenskaper.
Ultralydundersøkelse
Skreddersydd behandlingsplan
Tilbud om fast behandlingspris
1 til 1 tid med kirurgen din
4,9 i samlet vurdering
Før- og etterbilder

Resultater fra tidligere pasienter vi har hjulpet

Martina
"Jeg kjenner ikke problemet lenger etter behandlingen, og jeg har kunnet jobbe uten problemer".
Caroline
"Helhetsinntrykket har vært veldig bra. Jeg følte meg veldig trygg gjennom hele behandlingsprosessen".
Annchas
"Du får en veldig god behandling her, og jeg følte meg veldig velkommen under konsultasjonen og behandlingsprosessen".
Flere pasienthistorier
Fornøyde pasienter
Over 35.000 vellykkede behandlinger
11 Av de beste karkirurgene
7 Profesjonelle klinikker
Våre ventetider

0-3 uker

Lær mer om åreknuter