Åreknuter

Forundersøkelse

Ved en forundersøkelse foreslår spesialistlegen den behandlingsmetoden som er mest egnet for deg. For å velge rett behandling for akkurat deg, må vår spesialistlege først undersøke dine åreknuter. Dette gjøres ved hjelp av ultralyd.

Forundersøkelse prosessen

Første skritt på veien mot friskere ben begynner med en omfattende konsultasjon på en av våre klinikker. Under kyndig veiledning av våre karkirurger vil du oppleve en sømløs prosess som ikke bare finner årsaken til åreknutene dine, men som også baner vei for en skreddersydd behandlingsplan. 

Forundersøkelse prosessen vår inkluderer en dupleks ultralydskanning, et ikke-invasivt, men svært effektivt diagnostisk verktøy. Denne avanserte teknologien gjør det mulig for våre dyktige karkirurger å gå dypt inn i de underliggende årsakene til åreknutene dine, slik at vi kan stille en både nøyaktig og grundig diagnose. 

Under forundersøkelsen er du ikke bare en pasient, men en aktiv deltaker i helsetjenesten din. Vi oppfordrer deg til å snakke åpent med vår karkirurg, som vil svare på alle dine spørsmål og bekymringer. Dette er din mulighet til å få klarhet i og trygghet rundt tilstanden din og de potensielle behandlingsalternativene. 

Etter at diagnosen er stilt, vil vi gi deg en detaljert behandlingsplan. Denne planen er ikke bare skreddersydd til dine spesifikke behov, men også transparent prissatt. Vi tror på klare, faste priser, slik at du er fullt informert om kostnadene og ikke får noen skjulte overraskelser. 

En forundersøkelse hos oss er det første skrittet mot en effektiv og langvarig lindring av åreknuter. Stol på vår ekspertise og vårt engasjement for din helse og komfort. La oss veilede deg mot en behandlingsreise som er like betryggende som den er vellykket.

Undersøkelse med ultralyd

En tosidig ultralydundersøkelse er en ikke-invasiv diagnostisk prosedyre som brukes i stor utstrekning ved vurdering av åreknuter. Den kombinerer to former for ultralyd: tradisjonell ultralyd og Doppler-ultralyd.

Tradisjonell ultralyd bruker høyfrekvente lydbølger til å skape bilder av strukturer i kroppen din, noe som avslører venestrukturen. Doppler-ultralyd, derimot, er dyktig til å visualisere blodstrømmen i disse venene. Ved å kombinere disse to teknikkene gir en tosidig ultralydundersøkelse et omfattende bilde, både av venenes fysiske utseende og blodstrømsmønsteret i dem.

Denne detaljerte innsikten gjør det mulig for spesialister å diagnostisere tilstander som åreknuter nøyaktig, og ikke bare identifisere forekomsten av dem, men også de underliggende årsakene. Det er et avgjørende skritt i utarbeidelsen av en effektiv behandlingsplan, skreddersydd til hver enkelt pasients individuelle behov. Det er viktig å merke seg at denne undersøkelsen er smertefri og trygg, uten strålingseksponering, noe som gjør den til en foretrukket metode for vaskulær vurdering.

Forberedelse til forundersøkelse

En dupleks ultralydundersøkelse for åreknuter er enkel og krever ikke omfattende forberedelser. Det er imidlertid noen viktige ting du bør huske på for å sikre at konsultasjonen blir så effektiv og informativ som mulig:

  1. Sykehistorie og dokumenter: Ta med alle relevante medisinske journaler, tidligere testresultater og en liste over medisiner du tar for øyeblikket. Dette inkluderer reseptfrie medisiner, urtetilskudd og reseptbelagte medisiner.
  2. Bruk behagelige klær: Det anbefales at du har på deg løse, behagelige klær. Dette gjør det lettere for vaskulærspesialisten å få tilgang til de områdene som skal undersøkes.
  3. Liste over symptomer: Lag en liste over alle symptomer du har opplevd, inkludert smerter, hevelser eller forandringer i huden rundt beina. Noter hvor lenge du har hatt disse symptomene, og eventuelle faktorer som forverrer dem.
  4. Spørsmål og bekymringer: Skriv ned eventuelle spørsmål eller bekymringer du måtte ha om åreknuter, skanningen eller potensielle behandlinger. Dette sikrer at du ikke glemmer å ta opp viktige punkter under konsultasjonen.
  5. Unngå kremer eller lotion: Unngå å smøre bena med kremer på undersøkelsesdagen, da dette kan forstyrre ultralydundersøkelsens evne til å produsere klare bilder.
  6. Planlegg tid: Sørg for at du setter av nok tid til konsultasjonen og skanningen. Selv om selve skanningen ikke tar så lang tid, kan samtalene før og etter skanningen forlenge den totale tiden for besøket ditt.

Etter forundersøkelsen

Etter forundersøkelsen vil våre vaskulære spesialister legge frem en personlig behandlingsplan for deg. Denne planen er nøye utformet for å imøtekomme dine spesifikke behov og alvorlighetsgraden av dine åreknuter. Det er viktig å merke seg at denne planen er et uforpliktende tilbud. Det betyr at du har frihet til å vurdere alternativene dine uten noen umiddelbar forpliktelse til å gå videre.

Vi oppfordrer deg til å ta deg den tiden du trenger for å sette deg inn i behandlingsplanen. Diskuter den gjerne med familien din, eller søk en annen vurdering hvis du ønsker det. Vi tror på å ta informerte beslutninger, og teamet vårt står til rådighet for å svare på eventuelle spørsmål eller bekymringer du måtte ha.

Når du har gått gjennom behandlingsplanen din og bestemt deg for å gå videre, er neste trinn å bestille time til behandling. Tidsbestillingen er fleksibel, og vi forsøker å tilpasse oss dine preferanser for å sikre at prosessen blir så praktisk og stressfri som mulig.

Husk at vårt engasjement for deg fortsetter også etter forundersøkelsen. Vi er dedikert til å støtte deg gjennom hele reisen mot sunnere årer og bedre velvære.

Forundersøkelsens varighet

Forundersøkelsen din vil være både grundig og effektiv, og varer vanligvis i rundt 20 minutter. I løpet av denne tiden vil våre erfarne vaskulære spesialister gjennomføre en omfattende tosidig ultralydundersøkelse og diskutere sykehistorien din. Denne varigheten sikrer at vi kan vurdere tilstanden din nøyaktig, svare på spørsmålene dine og utarbeide en passende behandlingsplan, alt innenfor en tidsramme som tar hensyn til din travle timeplan. Du kan være trygg på at disse 20 minuttene er en viktig investering i helsen din, og gir deg den nødvendige innsikten og omsorgen du trenger på veien mot bedre venehelse. Håper dette var til hjelp! Gi beskjed hvis du trenger mer assistanse.

Ofte stilte spørsmål

Finn svar på alle spørsmålene dine om forundersøkelsen.
Hva skjer under en åreknuteforundersøkelse?
keyboard_arrow_down
Under forundersøkelsen vil en avaskulær spesialist gå gjennom sykehistorien din, utføre en fysisk undersøkelse og gjennomføre en tosidig ultralydskanning. Denne skanningen hjelper til med å stille en nøyaktig diagnose av omfanget og alvorlighetsgraden av åreknutene dine. Spesialisten vil også diskutere eventuelle symptomer du opplever og svare på spørsmål eller bekymringer.
Hvordan bør jeg forberede meg til åreknuteforundersøkelsen?
keyboard_arrow_down
Ha på deg løse, behagelige klær, ettersom spesialisten må komme til i området der åreknutene sitter. Ta med en liste over eventuelle medisiner du tar og en oversikt over din medisinske historie. Det er også nyttig å ha en liste over spørsmål eller bekymringer du ønsker å diskutere med spesialisten.
Vil jeg få en behandlingsplan under min første forundersøkelse?
keyboard_arrow_down
Ja, etter å ha vurdert tilstanden din ved hjelp av dupleks ultralydskanning og diskusjon, vil spesialisten gi deg en personlig behandlingsplan. Denne planen vil inneholde anbefalte behandlingsalternativer, forventede resultater og en oversikt over kostnadene.
Er forundersøkelsen og behandlingsplanen bindende?
keyboard_arrow_down
Nei, forundersøkelsen og behandlingsplanen er ikke bindende. De er ment å informere deg om tilstanden din og de anbefalte behandlingsalternativene. Du har frihet til å vurdere planen, søke en second opinion og selv bestemme om du vil gå videre med behandlingen.
Hvor lang tid tar forundersøkelsen?
keyboard_arrow_down
Forundersøkelsen tar vanligvis omtrent 20 minutter. Dette er tilstrekkelig til å utføre de nødvendige undersøkelsene, ha en detaljert diskusjon og utvikle en foreløpig behandlingsplan, slik at besøket ditt blir både omfattende og tidseffektivt.
Timebestilling
Bestill en forundersøkelse i dag og la oss ta oss av deg.
Få brosjyren vår

Last ned en gratis brosjyre nå og si farvel til dine åreknuter

Lær mer om Åreknuteklinikkene, åreknuter, sprengte blodkar, årsaker, symptomer og behandlingsmetoder.
Last ned nå
Våre priser

Priser for behandling av åreknuter og sprengte blodkar

Prisen avhenger av behandlingen som skal utføres. Du vil få en individuell pris ved undersøkelsen hos våre karkirurger.
Behandling
Behandling
Ett bein:
Åreknuteklinkkene fjerne åreknuter effektivt og skånsomt med metoder som gir varige resultater. Vi tilbyr alle behandlingsformer - laser, skum, flebektomi eller en kombinasjon av disse.
12.500 - 34.000 NOK
To bein:
Åreknuteklinkkene fjerne åreknuter effektivt og skånsomt med metoder som gir varige resultater. Vi tilbyr alle behandlingsformer - laser, skum, flebektomi eller en kombinasjon av disse.
16.500 - 45.500 NOK
Sprengte blodkar
Behandling av sprengte blodkar med sklerosering.
fra 3.950 NOK pr. behandling (inkl. MVA)

Prisene inkluderer gratis etterkontroll med ultralyd hos våre karkirurger. Vi tilbyr garanti for behandling av venestammen, som er den venen som oftest behandles med laser og som er årsaken til åreknutene. Dersom du som pasient skulle få vist en rekanalisering av den behandlede venestammen ved etterkontrollen, tilbyr vi gratis reoperasjon.

Forundersøkelse
600,-
Ingen skjulte gebyrer eller kostnader
Timebestilling
Ved hjelp av en duplex-ultralydskanning stiller vi en nøyaktig diagnose av åreknutenes alvorlighetsgrad og spesifikke egenskaper.
Ultralydundersøkelse
Skreddersydd behandlingsplan
Tilbud om fast behandlingspris
1 til 1 tid med kirurgen din
4,9 i samlet vurdering
Før- og etterbilder

Resultater fra tidligere pasienter vi har hjulpet

Martina
"Jeg kjenner ikke problemet lenger etter behandlingen, og jeg har kunnet jobbe uten problemer".
Caroline
"Helhetsinntrykket har vært veldig bra. Jeg følte meg veldig trygg gjennom hele behandlingsprosessen".
Annchas
"Du får en veldig god behandling her, og jeg følte meg veldig velkommen under konsultasjonen og behandlingsprosessen".
Flere pasienthistorier
Fornøyde pasienter
Over 35.000 vellykkede behandlinger
11 Av de beste karkirurgene
7 Profesjonelle klinikker
Våre ventetider

0-3 uker

Lær mer om åreknuter