30. Maj 2022

Åreknuter er helt normalt, og det påvirker faktisk omtrent hver tredje voksen på et tidspunkt i livet. Åreknuter kommer i flere grader og kan føles veldig forskjellig fra person til person. Hvorfor åreknuter oppstår, symptomer på åreknuter samt ulike behandlingsmetoder vil bli beskrevet i artikkelen.

Åreknuter og veneklaffer

Åreknuter forekommer veldig ofte på bena, og det er en grunn til dette. Når blodet strømmer i bena mot hjertet for å få oksygentilførsel, strømmer det mot tyngdekraften. Derfor er det veneklaffer på innsiden av venene som sørger for at blodet ikke renner tilbake. Det vil si at banen i venene er ensrettet.

Disse klaffene kan bli slitte eller defekte av ulike årsaker. Når denne tilstanden oppstår, vil blodet løpe bakover og samle seg i puljer. Dette resulterer i økt trykk og at venene forstørres og buler ut, og dette er åreknuter.

Behandling av åreknuter

Åreknuter utvikles over tid, og dersom du ikke får behandlet åreknuter, vil tilstanden forverres, derfor kan det være vanskeligere å få behandlet åreknutene og oppnå et tilfredsstillende resultat.

Det er derfor lurt å få behandlet åreknuter når de er til sjenanse eller de gir fysisk smerte og kan bidra til svekket livskvalitet.

Det finnes ulike gode metoder for å behandle åreknuter på beina. Hos Åreknuteklinikkene tilbys disse skånsomme metodene for behandling av åreknuter på bena.

Åreknuter på bena behandles ofte med laserbehandling som er en svært effektiv og skånsom type behandling for å behandle åreknuter på bena. Denne typen behandling brukes til større typer åreknuter, mens skumbehandling er effektiv for å fjerne små åreknuter på bena eller åreknuter som tidligere er behandlet.

Pris for åreknutebehandling

Det første trinnet i behandling av åreknuter er en forundersøkelse. I en forundersøkelse fastsettes riktig behandlingsform som passer den enkelte pasienten. Ved forundersøkelsen informerer vi også om prisen på åreknutebehandlingen, og denne prisen avhenger av hvilken behandlingsform som skal brukes, og hvor avansert åreknutene er. Hvis åreknutene er veldig tydelige på bena, kombineres ofte laser- eller skumbehandlingen med en flebektomibehandling. Flebektomi fjerner den synlige delen av åreknutene på bena slik at åreknutene ikke lenger buler ut på bena.